שי זלצר עזים וגבינות

גבנות- מדע ואמנות
גבינת אמן משובחת מבטאת בטעמיה הבנה עמוקה במדעי החיים על פני כדור הארץ מאקלים ועד בקטריה- הכל קשור

שי מייצר את גבינותיו הייחודיות בהתאם למרכיבים המרכזיים בעונת המרעה, המשפיעים על טעמו של החלב והרכבו. אל החלב מתווספים אנזימים בקטריות ושמרים, גבן נוצר נחתך ומעוצב בתבניות מתאימות

לאחר התגבשותן הראשונית, הגבינות מומלחות ומטופלות
בשיטות שונות של גימור: יש המחופות באבקת פחם ,אחרות נרחצות בענבים או נעטפות בעלי גפן, כל סוג על פי מאפייניו הייעודיים
הגבינות מבחילות במערת הגיר הטבעית שבחווה, בין מספר שבועות לשנים,עד לפתוח נאה של ארומה וטעם

גבינות ועונות
בחורף, מיוצרות גבינות הרועים מיכל ו-תום על בסיס מרעה הלוטם, הברוש המצוי ועלי האורן
באביב, מרעה פריחת הסירה הקוצנית מעניק לחלב טעמים מיוחדים המתאימים ליצור ה- רקפת, גבינה כחולת עורקים במערה בין שלושה לשבעה חודשים
בקיץ, מרעה החרובים ואוג הבורסקאים מעניק חלב עשיר מרוכז וארומטי ממנו יוצר שי את רעיה, גבינה רבת טעם המקבלת סיומת בגפת , ומבחילה במערה בין ארבעה לתשעה חודשים
הגבינות החצי קשות עומר מוני סטף ואחרות מיוצרות לאורך כל השנה לפי ידע שנרכש במסעות והרפתקאות ברחבי אירופה

במקום מתקיימים הדרכות וימי עיון בנושאי גבנות וחוואות צאן, סיורי טעימות אירועים מיוחדים ומכירה ליחידים וקבוצות
בתיאום מראש. צרו קשר

נייד: 054-4403762
shayezim@gmail.com
ת.ד 3031 ירושלים

חוות עזי הר איתן, סטף -הרי יהודה